Translate

czwartek, 11 lipca 2013

Cukiniowy "makaron" z sosem

Zmieniając dietę można albo drastycznie wyrzec się wszystkiego, co lubiło się jeść, albo trochę pokombinować i wymyślić idealny zamiennik. Z żalem pożegnałam się z ulubionym spagetti, do czasu aż znalazłam przepis w sam raz dla mnie - na surowy "makaron". Co więcej, można go nawet stosować w diecie oczyszczającej - to już w ogóle szczyt marzeń  :)
Ja wykonuję go w wersji surowej, ale podejrzewam, że można się pokusić o podgrzanie sosu. "Makaronu" pewnie też, ale nie ręczę za to, co wyjdzie.

Składniki na sos:
pomidor
papryka
czosnek/cebula (w zależności, co kto lubi)
marchewka
Wszystko to dokładnie przemielone w blenderze. Doprawić można wedle uznania, ja stosuję nieśmiertelną bazylię i paprykę ostrą (całkiem sympatyczny efekt daje odrobina curry)

Składniki na "makaron":
cukinia - pocięta w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw

Prezentuje to się tak:

Smacznego!
Ola

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz