Translate

wtorek, 23 lipca 2013

Warzywny misz-masz

Ostatnio moim ulubionym daniem są leczo-wariacje. Przy okazji ujawniła się moja skryta miłość do kalafiora, więc pomysł na obiad wydaje się oczywisty ;)

Składniki:
pomidory
papryka zielona
cukinia
cebula
czosnek
kalafior
natka pietruszki

Wszystko to kroimy w kosteczkę (cebulę w piórka, czosnek można wycisnąć albo w plasterki). Doprawiamy do smaku, ja użyłam ostrej papryki, bazylia akurat się skończyła, ale dobrze żeby była. Mieszamy, mieszamy i stawiamy na małym ogniu. Po kilku minutach przykrywamy garnek i dusimy warzywa w swoim własnym sosie. Gdy już kalafior będzie odpowiednio miękki (w zależności od upodobania - plus jest taki, że równie dobrze danie smakuje na surowo, pół-surowo i całkowicie ugotowane), można zasiadać do stołu :)
Smacznego!

Ola

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz