Translate

wtorek, 23 lipca 2013

Gulasz węgierski z cukinii

Są chwile, kiedy nie tyle tęskni się za smakiem mięsa, co za smakiem innym niż warzywny... W tych chwilach powstał ten oto gulasz ;)






Niezbędnik:
-4 młode cukinie
-duża papryka w dowolnym kolorze
-mała cebula
-kawałek pora
-przecier pomidorowy lub pomidory krojone
-2 ząbki czosnku
-ostre przyprawy: chili lub ostra papryka, papryka słodka, suszona cebula, pieprz, sól.

Wykonie:
Cebulę, papryke i drobno posiekanego pora, szklimy na odrobinie wody. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy suszoną cebulę i chwilę dusimy pod przykryciem. Dodajemy cukinie pokrojoną w kostkę, a po 10 min duszenia, przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku.

Podajemy z ogórkiem kiszonym lub małosolnym.


Smacznego,

Monia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz