Najprostsza na świecie surówka, która oprócz niebywałych walorów smakowych jest także witaminową bombą. Rzodkiewka zawiera niewiele białka i węglowodanów, za to sporo wody i witamin z grupy B. Znajdziemy w niej potas i magnez oraz wapń, fosfor, żelazo i witaminę C. Rzodkiewka pobudza wydzielanie żółci oraz działą bakteriobójczo, jest też "jarzyną pięknych włosów", tym bardziej zachęcam do wypróbowania tej lekko pikantnej, soczystej surówki :)
Niezbędnik:
-rzodkiewka "sopel lodu"
-2 ogórki gruntowe
-koperek
-zioła
Znakomicie pasuje do aromatycznych , ziołowych dań, podkreśla smak delikatnych, "parowanych"warzyw,
a także potraw mięsnych, których podczas głodówki oczywiście polecać nie będę ;)
Smacznego,
Monia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz