Translate

wtorek, 16 lipca 2013

Pomidorowa inaczej

Dziś udało mi się wypracować idealną dla siebie zupę. Uwielbiam pomidorową, ale trudno się najeść bez makaronu/ryżu i porządnej śmietany... Trzeba szukać nowych rozwiązań. Oto ono:

Składniki (ilość dowolna):
pomidory
cukinia
cebula
czosnek
seler
pietruszka
marchewka

Drobno pokrojone pomidory i cukinia, cebula w piórka oraz czosnek wyciśnięty wrzucamy do garnka na wolny ogień. Ja doprawiłam curry i papryką ostrą, ale jeśli ktoś nie lubi, to nie musi. Gdy pomidory się rozpadną, dorzucamy włoszczyznę (w słupki, w plasterki, w kawałku, wedle uznania) i dolewamy niewielką ilość wody (tak, aby wszystko ładnie przykryła) i dusimy do osiągnięcia miękkości.
Łatwe, szybkie, bez brudzenia całej kuchni i mycia wszystkich naczyń, a przede wszystkim pyszne i sycące :)


Smacznego!
Ola

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz