Zachciało mi się kotleta, musiałąm się więc jakoś ratować ;) Tak oto powstały kotleciki warzywne, które aż się prosiły by obtoczyć je w mące i usmażyć na łyżce oliwy. Ach, rozmarzyłam się, moje oczywiście nie były smażone, a swoim smakiem przypominają farsz do ulubionej tarty :)
Kotlety kalafiorowo-brokułowe.
Niezbędnik:
Kalafior, brokuł, ząbek czosnku, cebula, przyprawy (pieprz, sól, dowolne zioła)
Wykonanie:
Ugotowany kalafior i brokuł zmiksować blenderem (niezbyt drobno), wcisnąć ząbek czosnku. Cebulkę zeszklic na wodzie i dodać do masy. Masę ułożyć w chlebowej formie silikonowej (ja mam od cioci Goli :) ) i zapiec aż masa zgęstnieje.
Uformować kotleciki, podawać z dowolnymi surówkami.
Smacznego,
Monia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz