Banalnie prosta zupa, którą polecam dla zapracowanych lub ceniących szybkie, proste przepisy.
Niezbędnik:
-gotowane tarkowane buraczki,
-1 marchew,
-przyprawy: sół, pieprz, vegeta, cytryna, liść laurowy
Wykonanie:
Marchewkę kroimy w cienkie plastry i gotujemy do miekkości. Kiedy marchew zmięknie wrzucamy woreczek/słoiczek buraczków i gotujemy na małym ogniu ok 15-20 min. Doprawiamy do smaku cytryną i przyprawami. Wyobrażamy sobie, że marchewka to uszka ;)
Smacznego,
Monia.
Niezbędnik:
-gotowane tarkowane buraczki,
-1 marchew,
-przyprawy: sół, pieprz, vegeta, cytryna, liść laurowy
Wykonanie:
Marchewkę kroimy w cienkie plastry i gotujemy do miekkości. Kiedy marchew zmięknie wrzucamy woreczek/słoiczek buraczków i gotujemy na małym ogniu ok 15-20 min. Doprawiamy do smaku cytryną i przyprawami. Wyobrażamy sobie, że marchewka to uszka ;)
Smacznego,
Monia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz