Translate

czwartek, 25 lipca 2013

zapiekanka z cukinii

To był zdecydowanie jeden z najsmaczniejszych obiadów postnych do tej pory :) Smakuje fajnie zarówno na gorąco jak i na zimno, z sosem pomidorowym i bez. Uniwersalna "kanapka", zapiekanka, przekąska i obiad. Paweł dostał taką jako kanapkę do pracy i był zadowolony :) 







Niezbędnik:
-2 ładne, młode cukinie

Farsz:
-2 marchewki
-1 kalarepka
-pół obranej cukinii
-cebula czerwona
-cebula młoda, biała






Cukinie myjemy, przekrajamy wzdłuż, wydrążamy środek z pestkami, solimy.
Pozostałe warzywa kroimy w drobną kosteczkę i dusimy na minimalnej ilości wody
 i prażonej cebulki do miękkości. Pod koniec gotowania dolewamy trochę przecieru 
pomidorowego, przyprawiamy do smaku.







Podajemy ze świeżymi pomidorami, ogórkiem małosolnym lub kiszonym.



Smacznego,

Monia.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz